Bekérdező

Bekérdező

Tudta? Nem tudta.

2016. augusztus 21. - bekerdezoblog

Tudom, hogy minden Facebook ismerősöm okosan és felelősségteljesen fog viselkedni a népszavazás napján, legyen bármilyen irányú is a döntésük. Vannak viszont akik nem. Kik ezek?

Felelősségteljesen csak úgy lehet dönteni, ha minden létező információ a birtokunkban van a döntéshez. Ha valaki több képernyőt néz (tv, mobil, számítógép, újság, stb.), akkor azért elmondhatjuk, hogy több információ birtokában van, mint aki a négy fal között ül, esetleg tévét és óriásplakátokat lát. Persze ez még nem segít azon, ha hülye vagy és rosszul dolgozod fel az információt, de ez egy másik téma. A fontos most az, hogy ha csak a magyar internet penetrációt nézzük, akkor van kb. 5 milló magyar, aki nincs fent a neten. Ők teljesen máshonnan tájékozódnak, és Orbán Viktor nagyon jól tudja ezt, amikor teleragasztatja az országot óriásplakátokkal.

Ebben van óriási felelősségünk nekünk, fiataloknak: ne utólag tanuljunk a dologból, mint a Brexitnél a srácok, ne a Facebookon pörögjünk, ne online kampányokban gondolkozzunk, hanem mindenki emelje fel a kagylót (igen a matávosat), menjen haza a szüleihez, nagymamához Zalába, Baranyába vagy bárhova és beszélgessen az emberekkel. Tudom, hogy nehéz, mert eltávolodtunk, sokkal individualistább a világ, a generációk elszakadtak egymástól. Ennek ellenére egyre inkább azt érzem, hogy ez lehet a kulcsa a dolognak: ha idősebb és fiatalabb egymástól tanul a világról. Talán akkor nem csak a propaganda alapján, hanem másokért is döntünk majd október 2-án.

A bejegyzés trackback címe:

https://bekerdezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2511070378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása